Közös futások

Szerdánként 18:00 órai kezdettel tartjuk közös futásainkat.
Gyülekező a Móra Ferenc Múzeum előtt.
Gyere el, fussunk együtt!

Elérhetőségeink

Címkék

"Télűző km gyűjtés" és "Yours Truly futás" az Újszegedi Ligetben

2012.02.18. 16:31 szegedifutok

Kedves Szegedi Futók!


Engedjétek meg, hogy egy kis közös futásra invitáljalak benneteket. Ugyan még havasak a háztetők, de szép lassan beköszönt a tavasz. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha most vasárnap (február 26.-án) egy jó hangulatú "Télűző kilométer gyűjtés" keretében közösen búcsúztatnánk a telet.

Három jó indokom is van miért gyere el február 26-án vasárnap az újszegedi ligetbe.

Egy  - Itt a remek alkalom, hogy megteremtsük az alapjait egy nagy szegedi futó közösségnek, ahol kezdő és tapasztalt futók együtt gyűjtik a kilométereket.

Kettő - Mert "Télűző km gyűjtés" címén mindenki hozzá tud tenni a közösen gyűjtött kilométerek számához.
Annyit  sétálsz, kocogsz vagy futsz amennyit szeretnél, lehet gyorsabban vagy lassabban, beszélgetősen vagy új rekordokat kergetve.

Minden egyes "km gyűjtő" regisztrálásra kerül így az egész "Télűzés" végén egy gyors szummázással meg is kapjuk a közösen gyűjtött szegedi kilométereket. Az akció országos szintű, egyfajta a háziverseny is a BSI Futónagykövetei között, így itt az idő, hogy Szeged felkerüljön a sok-sok kilométert gyűjtők élmezőnyébe!

Három - Nem mellesleg most lesz a finn kezdeményezésű Yours Truly futás második, februári időpontja is. A két hivatalos táv 25 és 50 kilométer, de nem kell megijedni, lehet ettől eltérő távokat is futni. A lényeg, hogy a futás végeztével regisztrálásra kerüljön a futó, a táv és az időeredmény.

Ha már futsz egy ideje Szegeden, akkor gyere és fussunk együtt!

Vagy épp most tervezed, hogy elkezdesz futni vagy csak mozogni egy kicsit?
Na akkor is itt a helyed!

Időpont: 2012. február 26. Vasárnap

Helyszín: Újszegedi Liget (Szeged város "tüdeje")

Találkozás: 15:00(bőven van ideje az ebédnek leérni)
Start: 15:20

Találkozási pont és „versenyközpont”:  Liszt Ferenc sétány Belvárosi híd felőli része

Lehet futni a:

  • belső (kis) körön ~ 1,0 km/kör
  • külső (nagy) kör 3/4 részén ~ 1,45 km/kör
    (a külső kör Népkert sor felőli része nem aszfaltos így ott a hó nem lett eltakarítva csak egy nyom van kitaposva, ez a szakasz nem kerül betervezésre)

Ugyan a "körözés" nem a legjobb módja a 25 vagy 50 km lefutásának, de a kisebb távok jó társaságban futva egész élvezetesek tudnak lenni. Nem is beszélve arról, hogy nem kell a távolság mérésével foglalkoznod, elég csak a körök számát megjegyezned.

Futásra fel!

BSI Futónagykövet - Szeged facebook csoportja (ha még nem lennél tag)

Tóth Szabolcs BSI Futónagykövet - Szeged

 

 

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedifutok.blog.hu/api/trackback/id/tr584129852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2012.02.26. 21:21:47

Örülök, hogy Szegednek van futónagykövete, sok sikert a munkádhoz. Biztos, hogy szükséged lesz kitartásra, de ha meg tudod csinálni, hogy rendszeresen futóeseményeket szervezel, biztosan ki fog alakulni egy kemény meg, akikre számítani lehet. Én nem ígérem, hogy mindig elmegyek de igyekszem párszor én is részt venni a szervezett futásokon. A Yours Truly nekem túl későn volt, reggel lefutottam a 25 km-t, amit felajánlottam a friss szegedi nagykövetnek :-)

Hajrá!

szegedifutok 2012.02.27. 22:26:22

@Sekiwake: Köszönöm a biztató szavakat! Hétvégén tájékozódtam a régebbi futóklubbokról, de bízok benne hogy van és lesz is igény közösségi futásokra Szegeden. A 25 km-t és a részvételed a jövőbeli futásokon külön megtisztelő, szoktam olvasni az ennyirefutja.blog.hu-t de személyesen még szerintem nem találkoztunk. A blogot még annyira nem hírezteltem, még egy kis infóval fel kell tölteni de utána a facebookal párhuzamosan itt is minden infó fent lesz ;) Üdv: Tóth Szabolcs

Sekiwake · http://ennyirefutja.blog.hu 2012.02.28. 23:29:27

Nekem ebben a szemeszterben nem jók a szerdák, de fogok majd alkalmat találni egy közös futásra veletek. Közben eszembe jutott, hogy a Ligetben szokott összegyűlni a Nike Futóklub, és ha jól emlékszem, nekik is szerda este az egyik időpontjuk. Remélem, kialakul majd valami, amire stabilan lehet számítani. Ha nincs időd minden héten szervezni valamit, biztos, hogy működne a havi egyszeri alkalom is, ha rendszerességet tudsz garantálni. Olyasmire gondoltam, mint a Pécsi Éjszakai Futás, vagy a 6-os villamos futás volt Budapesten. Ezek csak ötletek, a végső formát te fogod meghatározni.
süti beállítások módosítása