Közös futások

Szerdánként 18:00 órai kezdettel tartjuk közös futásainkat.
Gyülekező a Móra Ferenc Múzeum előtt.
Gyere el, fussunk együtt!

Elérhetőségeink

Címkék

Télűző km gyűjtés

2012.03.05. 07:00 szegedifutok

A BSI Télűző km gyűjtést hirdetett 2012. február 26-ára, amibe természetesen bevonta mind a 49 futónagykövetét is így Szeged sem maradt ki a kilométergyűjtésből. Az ötlet egyszerű, mindenki szervezzen a lakóhelyén közös futást km gyűjtés címen ahol a gyűjtött táv futónkként regisztrálva kerül. Így nem csak a táv hanem a résztvevők száma is nagyban tudta alakítani a végeredményt. Hisz ha egy iskolás osztály (~25 fő) csak 2 km-t gyalogol akkor az ugyan annyi mintha valaki egyéniben teljesítene 50 km-t.

A másik apropó a február végi Yours Truly futás volt.
Lássuk hogyan történt a szegedi kilométergyűjtés.

15:00 órára lett meghirdetve a gyülekező az újszegedi liget belvárosi híd felőli oldalánál. A futni/kocogni/sétálni vágyók elkezdtek szépen szállingózni. Az ismert futótársakon kívül jöttek újak is. Kis bemelegítés és technikai eligazítás után megkezdtük a közös körözést.
Lehetőség volt a belső kis körön 1 km-es körökkel vagy a külső nagyobb körön 1,5 km-es körökkel gyűjteni a kilométereket. Szépen telt az idő, gyűltek a kilométerek. Közben találkoztunk pár "kóbor" futóval is akik kijöttek a ligetbe futni, de (valószínű) nem hallottak a km gyűjtésről, természetesen invitáltuk őket :) Az esemény futós részét nem is részletezném tovább, mindenki odatette magát, sem a távra sem a tempóra nem lehet panasz. Viszont volt egy kis izgalom. Ugyanis pont a futással egyidőben játszott a Szeged Beton férfi vízilabda csapat a Partizan Beograd-al. Az uszoda pedig a futó útvonal szomszédságában volt. A nagy hangzavar már a startnál feltűnt mindenkinek, de a csarnok felé haladva egyből 30-40 enyhén illuminált partizán szurkolóba ütköztünk akiket rendőrök "terelgettek". Mi meg mit sem sejtve elfutottunk mellettük. Ez a "kis" tömeg egyszer csak gondolt egyet és az uszoda elől átpártoltak a ligetbe ahol szépen elkezdtek masírozni a belvárosi híd felé. Érdekesen nézett ki 30-40 "részeg" szerb szurkoló a nyugodt napsütéses vasárnap délutáni ligetben. A rendőrautók meg csak úgy cikáztak a liget körül. Szerencsére nem kötöttek belénk szépen elhagyták a parkot.

folyt köv...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedifutok.blog.hu/api/trackback/id/tr564221770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása